social media tellerZou je je volgersaantallen het liefst willen in- lijsten? Dat kan eenvoudig met de social media teller: de teller bestaat uit een wifi- en Arduino-compatibele ESP8266 microcontroller-board en verschillende display-modules met 7-segment led-displays. Het project is gebaseerd op mijn YouTube abonneeteller. In dit geval heb ik de mogelijkheid toege- voegd om de gegevens van verschillende sociale netwerken op te halen en weer te geven.

Het project ondersteunt acht cijfers (twee viercijferige modules) per getal, maar het werkt ook met vier cijfers (één module) per getal. Gebruik dus niet meer modules dan je echt nodig hebt. Van de hier gebruik- te display-modules kunnen er maximaal zes aangesloten worden, d.w.z. er kunnen maxi- maal zes keer vier cijfers worden weergege- ven.
Om dit project te bouwen heb je wat basis- kennis nodig: het laden van software op een Arduino-board en het installeren van code- bibliotheken. Je hoeft niet veel van de code te begrijpen om het project te laten lopen.


De eerste Nederlandse editie van Make: magazine ligt nu beschikbaar! Benieuwd naar de inhoud? Geniet van dit gratis artikel uit de laatste uitgave. We weten zeker dat je het artikel informatief en inspirerend zult vinden! Klopt dat? Word dan vandaag nog Make: abonnee. Klik hier voor een super voordelig abonnement!