In de wereld van elektronica kan het beheersen van high-speed PCB-ontwerp een cruciale vaardigheid zijn voor sommige toepassingen. Als je je kennis van dit complexe gebied wilt verdiepen, is dit webinar van Carl Johnson van Microchip een geweldige bron!

Deze technische presentatie behandelt kritieke aspecten zoals transmissielijntheorie, inclusief de verschillen tussen microstrip en striplijn in PCB-ontwerp, en de uitdagingen van overspraak.

Johnson, met zijn uitgebreide ervaring bij Microchip, behandelt cruciale concepten zoals PCB-constructie, waarbij hij inzicht geeft in de rangschikking van lagen in een PCB en hoe dit de signaalintegriteit beïnvloedt. De discussie over oogdiagrammen biedt een praktisch hulpmiddel voor het analyseren van de signaalkwaliteit, wat belangrijk is voor datatransmissie met hoge snelheid.

Het webinar behandelt ook de rol van ontkoppelcondensatoren, die een beslissende rol spelen in de prestaties van een high-speed schakeling. Johnsons aanpak combineert theoretische kennis met voorbeelden uit de praktijk, inclusief discussies over soorten diëlektrische materialen, waardoor het een zeer waardevolle bron van informatie is voor zowel beginnende als doorgewinterde ontwerpers.

Mis ook de boeiende vraag- en antwoordsessie niet die volgde op het webinar. Kijkers stelden een aantal zeer interessante vragen en Carl Johnsons inzichtelijke antwoorden gingen over onderwerpen als grondvlakken, de uitdagingen van het gebruik van dubbele sporen voor signaal- en retourroutering, strategieën om resonantiefrequenties en staande golven te vermijden en de invloed van thermische via’s op hoogfrequente digitale signalen.

Voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van high-speed PCB's is dit webinar een informatieve sessie die je vaardigheden en begrip van dit uitdagende domein zal vergroten. Bekijk de video hieronder:
 
 

Kijk verder!

Bekijk andere geweldige educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende inhoud te bekijken op ons Elektor YouTube-Kanaal en ons Elektor Industry Youtube-Kanaal.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze Elektor-nieuwsbrief om een constante stroom van technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.

Vertaling: Willem den Hollander