Een zwevende motor

De Mendocino motor is een solar-powered, magnetically levitating electric motor op zonne-energie. Hij is niet bijzonder praktisch omdat de motor niet echt iets kan vervoeren, maar het is wel een coole gadget.

Op het internet kun u kits vinden om een Mendocino motor mee te bouwen en daarmee indruk te maken op vrienden en bekenden. We kregen de beschikking over een kit en hebben hem in elkaar gezet. Hier leest u onze ervaringen, samen met een paar praktische tips om het u gemakkelijk te maken.

Zorg voor wat lijm

De Mendocino Motor Kit bevat bijna alle onderdelen die u nodig hebt: een lasergesneden acrylframe, magneten, een as, moeren en bouten en een anker bekleed met zonnecellen. U heeft ook wat transparant plakband en vloeibare secondelijm nodig, deze zijn niet inbegrepen.

We bouwden de motor zonder een handleiding te hebben en zochten daarom gaandeweg alles uit.

Uiteindelijk moesten we concluderen dat, als we wat meer de tijd hadden genomen om te begrijpen wat we gingen bouwen, het gemakkelijker zou zijn geweest en het resultaat beter.

Dus, wat is een Mendocino motor?

In deze video, leggen we eerst uit wat een Mendocino motor is. Daarna delen we onze ervaringen met u, inclusief een paar praktische tips om het monteren van zo'n kit makkelijker te maken.