Heb je de laatste aflevering van Lab Talk gemist die live werd uitgezonden op 25 januari 2024? Welnu, er is dan goed nieuws: je kunt deze aflevering terugkijken! In deze video bundelen redacteuren Jens Nickel en Brian Tristam Williams van Elektor, met ook senior engineer Saad Imtiaz, hun krachten met Jeroen Domburg, een technicus en technical marketing manager bij Espressif, in een technische beschouwing. Ze behandelen hierin projecten met de ESP32, het maken van de gasteditie van Elektor Magazine die in samenwerking met Espressif is geproduceerd, maar ook eigen projecten en professionele ontwikkelingen met betrekking tot de technologie van Espressif.

Een boeiende Lab Talk

Kom meer te weten over het project van Brian waarin een niet-slimme weegschaal met de cloud werd verbonden met behulp van de ESP8266. Dit ontwerp toont het gebruik van de chips van Espressif in een vroeg stadium bij IoT-toepassingen, en demonstreert praktische doe-het-zelf benaderingen van alledaagse problemen.

Jeroen Domburg vertelt over zijn transitie van bouwer van hobbyistische projecten naar het werken bij Espressif, waarbij hij de nauwe relatie tussen de maker community en de grote technologiebedrijven aanstipt. Zijn verhaal benadrukt het belang van het doen van passiegedreven projecten bij het opbouwen van je carrière!

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor Lab Talk!


Vervolgens volgt een zeer interessante verhandeling van Saad Imtiaz over de integratie van de ESP32 met ChatGPT, waarbij het potentieel van microcontrollers in AI-gestuurde IoT-toepassingen wordt benadrukt. Hij geeft een voorbeeld van hoe de huidige technologieën op innovatieve manieren kunnen worden gecombineerd.

Verder wordt door Jeroen Domburg een project gepresenteerd met Decatron apparaten uit de jaren '50 en '60, met een ESP32-microcontroller hierin geïntegreerd. Dit project illustreert de educatieve en hobbyistische aantrekkingskracht van het samenvoegen van historische elektronische componenten met moderne technologie.

In deze video passeren ook een verscheidenheid aan technische anekdotes, met een levendige vraag-en-antwoordsessie waarin onze gasten intrigerende vragen over de ESP32 behandelen. Onderwerpen zijn onder meer het gebruik van ChatGPT voor programmeren, het genereren van microcontrollercode met de Cody-assistent, en persoonlijke projecten zoals gebruik van DSP voor overdracht van data op cassettebandjes, en meer.

Bekijk de video hieronder:
 

Bekijk meer!

Bekijk andere interessante educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende content te bekijken op het YouTube-kanaal van Elektor en het Youtube-kanaal van Elektor Industry.

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze Elektor-nieuwsbrief om een consistente stroom van deskundige technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Espressif!


Vertaling: Marc Gauw