Ben je nieuwsgierig naar IoT en domotica? De Matter standaard is fascinerend, hoewel het toepassen ervan soms ontmoedigend kan zijn. Deze video ontmaskert de geheimen hierachter, en geven u een beter begrip van dit open source protocol, dat gericht is op het verbeteren van de interoperabiliteit tussen verschillende apparaten.

Onze gasten in dit Elektor webinar zijn Rob Reynolds, creative technologist bij SparkFun, die bekend staat om zijn integratie van kunst en technologie, en Matt Maupin, senior product marketing manager bij Silicon Labs, die uitgebreide ervaring heeft met draadloze technologie.

Het webinar geeft een uitgebreid overzicht van het SparkFun Thing Plus Matter ontwikkelbord, en demonstreert het gebruik ervan bij het ontwikkelen van IoT-toepassingen zónder de beperkingen van specifieke ecosystemen. Matt Maupin bespreekt het belang van Matter bij het faciliteren van de communicatie tussen apparaten van verschillende fabrikanten. Dit gedetailleerde item behandelt verschillende praktische demonstraties en technische onderwerpen, waarbij de mogelijkheden van het SparkFun Thing Plus Matter ontwikkelbord en de Simplicity Studio IDE worden gedemonstreerd.

Zorg ervoor dat je, naast het webinar, ook this excellent companion article from Rob Reynolds. niet mist.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Matter!


In de onderstaande video laat hij zien hoe je de ontwikkelomgeving in Simplicity Studio opzet, waarbij hij de nadruk legt op het gemak van het installeren van de benodigde pakketten en het voorbereiden van de omgeving voor IoT-ontwikkeling. Een hoogtepunt in het webinar is de hands-on instructie voor het zelf maken van een Matter-compatibele demo-applicatie. Reynolds neemt de kijkers mee in het proces van het selecteren van voorbeeldprojecten en demo's binnen de Simplicity Studio IDE, het daadwerkelijk creëren van een project met broncode, en het beschrijven van het build- en flashproces op het bord.

Verder illustreert Reynolds hoe je gecreëerde apparaten kunt integreren in een domotica systeem met behulp van Matter, inclusief een functionaliteit voor spraakopdrachten voor het bedienen van de apparaten vanaf diverse platforms, zoals Google Home of Amazon Alexa. Dit webinar is zeer nuttig voor diegenen die de kracht van Matter willen benutten voor IoT-toepassingen. Bekijk het hieronder:
 

Meer over Matter!

Wil je meer weten over Matter en IoT? Kijk dan naar de andere interessante educatieve video's, en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende content te bekijken op het Elektor YouTube kanaal en het Elektor Industry Youtube kanaal.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over IoT & Sensors!

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze Elektor-nieuwsbrief om een consistente stroom van deskundige technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.

Vertaling: Marc Gauw