Post Project 15: De hypnotiseur

6 september 2013, 15:50
Post project 15: De Hypnotiseur
Post project 15: De Hypnotiseur
Kijken naar een knipperende LED kan een hypnotiserend effect hebben, zelfs als hij knippert met een vaste frequentie en een constante duty-cycle. Dat belooft wat voor een groep van drie LED’s die knipperen in een quasi-toevallige volgorde met een constant veranderende duty-cycle. Gaan we buiten ons lichaam treden? Bereiken we Nirwana? Of verlichting? Misschien vallen we gewoon in slaap. Hoe dan ook, de eenvoudige schakeling in dit .POST-artikel laat drie LED’s knipperen op een manier die in geen uren gaat vervelen.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


In theorie werkt elke schakeling perfect volgens zijn ontwerp. Maar in de praktijk valt dat jammer genoeg vaak tegen. Kennis en ervaring kunnen ons helpen bij het oplossen van problemen in de realiteit. En soms kan onze ervaring leiden tot praktisch toepasbare ideeën, zoals in dit artikel. De schakeling die we hier presenteren, gedraagt zich niet zoals we in theorie zouden verwachten.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!
Bijlage
PDF download full
120470 NL POST project 15.pdf
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items