Post Project 24: Virtueel haardvuur

10 januari 2014, 15:43
Post project 24: Virtueel haardvuur
Post project 24: Virtueel haardvuur
Een zacht brandend, knetterend haardvuur vindt iedereen mooi, maar niet iedereen kan zich een open haard in de woonkamer veroorloven. Daarom presenteren we hier een alternatief met embedded elektronica en mp3, maar zonder rook, stank, rondvliegende sintels en (buiten in de kou) houthakken. Deze schakeling produceert niet veel warmte, maar ze is gemakkelijk aan te steken. Dat is een zorg minder bij het voorbereiden van een gezellige avond.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


dit apparaat om een open haard te simuleren komt net op tijd voor de gezellige, lange winteravonden. Het werkt met gewone 230-V-gloeilampen (of andere dimbare lampen). Een rode lamp zorgt voor een diep rode achtergrondkleur (die wordt niet gedimd). Daarnaast zijn er één gele en één witte lamp (of desgewenst een andere kleur) die knipperen in het ritme van het gekraak en gesputter van het virtuele vuur. Het apparaat heeft een kleine (maar krachtige) versterker die het geluid van een echte open haard weergeeft.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!
Bijlage
PDF download full
201401NL POST project 24.pdf.pdf
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items