Post Project 28: ringspiraal

7 maart 2014, 11:26
Post project 28: Ringspiraal
Post project 28: Ringspiraal
Dit gezelschapsspel (voor maximaal 4 personen) is een versie van de gevreesde ‘ringspiraal’: Hierbij moeten de deelnemers een metalen lus langs een gekronkelde staaf of ijzerdraad bewegen, zonder deze aan te raken. De eerste die daar in slaagt zonder het alarm te laten afgaan, wint. Geïnspireerd door een schakeling uit Elektor’s analoge verleden besloten we een Arduino Uno toe te voegen om het spel geschikt te maken voor ons digitale tijdperk.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


De ringspiraal is een behendigheidsspel, het heeft dus niets te maken met intelligentie, slimmigheden of strategische vaardigheden. Onze Arduino-versie is ontworpen voor maximaal vier spelers, elk met zijn/haar eigen draadlus om ‘de proef te doorstaan’. Het is de bedoeling om de lus van het begin naar het einde langs de draad te bewegen zonder die aan te raken. Als een speler dat toch doet, klinkt er een alarmtoon en een status-LED geeft aan welke speler een fout heeftgemaakt. Als een speler met goed gevolg het einde van zijn/haar draad bereikt en zijn/haar eindpunt aanraakt, wint hij/zij het spel. Er klinkt dan een kort muziekje en alle LED’s gaan knipperen.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!
Bijlages
PDF download full
NL201403X004.pdf
zip file icon png
Arduino sketch for project 130342 Nerves of Steel
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items