Post Project 6: Arduino stralingsmeter

3 mei 2013, 11:31
Post Project 6: Arduino stralingsmeter
Post Project 6: Arduino stralingsmeter
Tegenwoordig kijkt niemand meer op van een Arduino-board in vrijwel ieder project. En door het gebruiksgemak is Arduino ideaal voor het snel ontwerpen van een zelfbouw-meetinstrument. In dit artikel laten we zien hoe we een eenvoudige meter voor radioactieve straling kunnen bouwen. Maar maak u geen zorgen, beschermende kleding is niet nodig.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


Bij de auteur ontstond het idee om een stralingssensor op een Arduino UNO aan te sluiten toen hij zich realiseerde dat dit board twee mogelijkheden voor de voedingsspanning heeft. Naast de standaard 5 V via de USB-aansluiting is het ook mogelijk om een externe voedingsbron van maximaal 12 V op de 2,1 mm voedingsconnector aan te sluiten. Als beide voedingen (extern en USB) tegelijk worden aangesloten, zal Arduino automatisch kiezen voor de externe bron. Ook is de geselecteerde voedingsspanning beschikbaar op Vin (zie de ‘power’-pennen op het board).

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!
Bijlage
PDF download full
120468-NL POST project 006 .pdf
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items