Neem deel aan deze verhelderende discussie binnen de muren van het gerenommeerde Churchill College in Cambridge, Engeland, gepresenteerd door Raspberry Pi aan hun partners, waaronder Elektor, in voorbereiding van de lancering van de Raspberry Pi 5. Deze video toont een inhoudelijke dialoog tussen Elektor’s Brian Tristam Williams en Eben Upton, CEO van Raspberry Pi en geeft een beeld van de continue ontwikkelingen van deze invloedrijke organisatie.

De evolutie van het Raspberry Pi project

Het gesprek laveert langs de recente uitdagingen en aanpassingen die de organisatie heeft moeten aangaan, vooral met het oog op het nog steeds voortdurende tekort aan elektronische componenten Het werpt daarnaast licht op hoe productiesnelheid, productielijnen en de aandacht van de consument aangestuurd en in balans zijn gehouden in deze lastige tijd.

Brian onderzoekt Eben’s visie en de ontwikkeling daarvan sinds het ontstaan van de Raspberry Pi. Ze bespreken het ontstaan, het oorspronkelijke doel om computing toegankelijk te maken voor jongeren, en hoe deze missie zich uitbreidde naar de brede behoefte van jonge onderzoekers tot aan industriële toepassingen.

Computing, van verleden tot toekomst

Door paralellen te trekken tussen de Raspberry Pi en historische computer projecten, zoals de BBC micro, geeft Eben inzicht de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf en de ontwikkeling van opvallende producten zoals de Compute Module en de Raspberry Pi 400.

Schuif aan en beleef een retrospectieve verkenning van de ontwikkeling, de impact van de producten op velerlei gebieden en het voortdurend zoeken naar de balans tussen de behoeften van de verscillende gebruikersgroepen. De video geeft inzicht en verdieping in de bedrijfsfilosofie, productontwikkeling, en de toekomstige ambities van het bedrijf.

Geniet van onderstaande video!

Er is Meer!

Heb je onze andere Raspberry Pi 5 video’s al gezien? Mis onze Unboxing video Unboxing video en onze First Insights video niet, naast nog heel veel andere boeiende content!  Abonneer je op ons YouTube kanaal our YouTube channel.

Mis niets!

Blijf op de hoogte van meer transformatieve gesprekken en verhelderende inzichten. Abonneer je op onze Elektor newsletter als onuitputtelijke bron van kennis van technologische ontwikkelingen.