Post Project 52: Slaapgenerator | Zeegeluiden uit een doosje

6 februari 2015, 19:55
Post Project 52: Slaapgenerator | Zeegeluiden uit een doosje
Post Project 52: Slaapgenerator | Zeegeluiden uit een doosje

Michael A. Shustov (Rusland) en Andrey M. Shustov (Duitsland)


Waar komt die menselijke fascinatie voor water en vuur toch vandaan? Het antwoord op die vraag is niet zo moeilijk: Water en vuur hebben een belangrijke rol gespeeld bij de hele geschiedenis van de mensheid. Door de schoonheid en het chaotische ritme van de geluiden worden we gehypnotiseerd, gerustgesteld, ontspannen.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


Als de frequentie van de golven van de zee ongeveer overeenkomt met de frequentie van de ademhaling van een slapend mens, dan kunnen die geluiden helpen om sneller in slaap te vallen en prettiger te slapen. Dat wordt veroorzaakt door een ‘meetrekkend effect’ van de frequentie (frequency pulling), waardoor de ritmes automatisch gesynchroniseerd raken.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!
Bijlage
PDF download full
Slaapgenerator: Zeegeluiden uit een doosje
Men zegt dat het kijken naar een flakkerend vuur en het luisteren naar het ruisen van de zee de mens nooit verveelt. Een flikkerend vuur is tegenwoordig gewoon op YouTube te vinden, maar aan kunstmatige zeegeluiden heeft tot nu toe bijna niemand zich gewaagd.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items