Elektor Team
Over dit artikel

IC-eindversterker

speciaal voor in de auto, ruim 50 watt uit een 12-V-accu

IC-eindversterker
Deze uit nauwelijks meer dan één enkel IC bestaande eindversterker is speciaal bedoeld voor gebruik in de auto en andere accugevoede toepassingen. Hij oogt bescheiden, maar blijkt over onverwachte potentie te beschikken als het op vermogensproductie aankomt.De ene versterker is de andere niet. Verreweg de meeste van de in Elektuur gepubliceerde versterkerontwerpen zijn bedoeld voor huiskamer- of studiogebruik. Zij draaien op voedingsspanningen van pakweg 60 … 150 V (meestal ook nog verdeeld over twee symmetrische spanningen), wat ze op voorhand ongeschikt maakt voor gebruik in een auto.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 1 M
R2 = 4k7
R3 = 1 k
R4 = 100 k
Condensatoren:
C1,C2 = 470 n
C3,C4 = 10 µ/63 V radiaal
C5,C6,C8 = 4700 µ/25 V radiaal (diam. 18 mm max., steek 7,5 mm)
C7 = 100 n, steek 5 mm
Halfgeleiders:
D1 = high-efficiency-LED
IC1 = TDA1562Q (Philips)
Diversen:
S1 = enkelpolige schakelaar
vier autoconnectors voor M3-schroefmontage
koellichaam voor IC1 (Rth<2,5 K/W)
print: EPS 000004-1
Reacties worden ingeladen...