Over dit artikel

Hotkeys-toetsenbord, deel 1

18 vrij programmeerbare toetsen?Inleiding en handleiding

Hotkeys-toetsenbord, deel 1
Een professioneel ogend toetsenbord, met toetsen zonder opdruk? Dat is hier doelbewust gedaan omdat u zelf kunt bepalen welke functie iedere toets heeft. Zelfs complete reeksen toetsaanslagen kunnen onder één toets worden ondergebracht. In dit eerste deel gaan we het hebben over de communicatie tussen het normale keyboard en de PC, hoe het hotkeys-toetsenbord zich daar heel slim tussen wringt en besluiten we met de volledige gebruiksaanwijzing van het hotkeys-board. Volgende maand komen de technische aspecten aan de orde.Een onhebbelijkheid van veel Windows-programma's is dat voor sommige commando's ritsen toetsen moeten worden ingedrukt. Neem bijvoorbeeld een programma als PageMaker: voor een zo vaak voorkomend iets als het vergrootglas moet eerst de Shift-toets worden ingedrukt, dan de Alt-toets en tenslotte de F7-toets. Er zijn dan drie toetsen gelijktijdig ingedrukt. Denk ook eens aan de bijzondere karakters; eerst de Alt-toets indrukken en dan op het numerieke deel een getal met drie of vier cijfers invoeren.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...