Luc Lemmens
Over dit artikel

Lego Robotics Invention System, deel 3

aan de slag met Visual Basic

Lego Robotics Invention System, deel 3
In de twee voorgaande delen hebben we kennis gemaakt met de hard- en software van het Lego Robotics Invention System. In dit derde deel zullen we zien hoe het RCX-blok met Microsoft Visual Basic of een andere object-georiënteerde programmeertaal kan worden geprogrammeerd. Op die manier staan we een stuk dichter bij de hardware en kunnen we nog beter zelf bepalen wat een robot doet.In de voorgaande delen hebben we gezien dat het Robotics Invention System (RIS) een zeer kompleet pakket is, zowel wat hardware als software betreft. De software is heel gebruikersvriendelijk en zal voor de beginnende robotbouwer en -programmeur perfect zijn. Maar wie echt wil `zien' wat er uiteindelijk in het RCX-blok gebeurt, zal toch gauw naar andere softwarepakketten grijpen. We gaan er in dit artikel van uit dat u al eerder met Visual Basic hebt gewerkt. Als dat niet het geval is, kunt u op het Internet zoeken naar allerlei tutorials.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...