Over dit artikel

Seinmodule

Voor EDiTS Pro

Seinmodule
Op conventioneel bestuurde modelbanen is het de gewoonte om een trein voor een sein tot stilstand te laten komen door een sectie stroomloos te maken. Om te voorkomen dat bij digitaal bestuurde treinmodellen de locdecoder dan zonder voedingsspanning komt te zitten, moet hiervoor een hulpschakeling worden toegevoegd.Bij een conventioneel bestuurde modelbaan geschiedt het stroomloos maken van een sectie door middel van een schakelaar of relais. Op het stroomloze gedeelte stopt dan de trein. Wordt door middel van een schakelaar of relais het stroomloze stuk weer van railspanning voorzien, dan vervolgt de trein zijn weg.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 1k2
R2 = 12 k
R3 = 1 k
R4 = 1,2/1 W
Condensatoren:
C1 = 220 µ/35 V radiaal
C2 = 4n7
Halfgeleiders:
D1 = 1N4001
D2 = zener 4V7
T1 = BC547
T2 = TIP112
Reacties worden ingeladen...