Ton Giesberts
Over dit artikel

Receiver voor IR-glasvezelverlenger

Receiver voor IR-glasvezelverlenger
Afstandsbedieningverlengers zijn er in diverse vormen. Vaak wordt daarbij een galvanische of een elektromagnetische verbinding gebruikt om het signaal van de ene kamer naar de andere over te brengen. Hier wordt gebruik gemaakt van een glasvezelverbinding (meestal is er sprake van kunststof). Voordeel hiervan is dat het dunne kabeltje gemakkelijker weg te werken is dan bijvoorbeeld een 75-W-coax. Door de optische verbinding is er geen extra `straling' of storing naar de omgeving. Voor de verbinding van ontvanger naar zender wordt gebruik gemaakt van Toslink-modules. Dit is niet de goedkoopste oplossing, maar het houdt een en ander wel compact.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 47
R2 = 4k7
R3 = 4,7
R4 = 8k2
R5 = 3k3
Condensatoren:
C1,C4 = 220 µF/25 V radiaal
C2 = 100 n keramisch
C3 = 4µ7/63 V radiaal
Halfgeleiders:
D1 = high-efficiency LED
D2 = 1N4002
IC1 = SFH506-36 (Siemens)
IC2 = TOTX173 (Toshiba)
IC3 = 78L05
Reacties worden ingeladen...