Ton Giesberts
Over dit artikel

Coaxiale S/PDIF-uitgang

Coaxiale S/PDIF-uitgang
Deze schakeling is een alternatief voor de elders in deze uitgave beschreven optische S/PDIF-uitgang. De verbinding via deze weg is doorgaans van betere kwaliteit dan de optische link (minder jitter). Om aardlussen te vermijden wordt bij een coaxiale verbinding voor digitale audio-signalen standaard gebruik gemaakt van een uitgangstrafootje. De constructie hiervan is vaker door ons beschreven. Als kern wordt een ringkern-type van Philips (zie stuklijst) gebruikt, primair 20 windingen en secundair 2 windingen (beide met 0,5 mm gelakt koperdraad). Als uitgangssignaal moet 0,5 Vtt over 75 W geleverd worden, zodat primair 10 Vtt nodig is. Dit signaal wordt geleverd door een quad-EXOR (74HC86). Hiermee is een zuiver symmetrische buffertrap opgezet door 2 EXOR's als inverter (IC1c/IC1d) te schakelen en de andere niet-inverterend (IC1a/IC1b) te laten werken.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 1 M
R2 = 220
R3 = 75
Condensatoren:
C1,C3 = 100 n keramisch
C2 = 47 n keramisch
C4 = 47 µ/25 V radiaal
Spoel:
L1 = 47 µH
Halfgeleider:
IC1 = 74HC86
Diversen:
K1 = 2-polige SIL-header
K2 = cinch-bus voor printmontage (bijv. Monacor T-709G)
K3 = 4-polige SIL-header
Tr1 = ringkern Philips TN13/7,5/5-3E25
prim. 20 wdg, sec. 2 wdg CuL-draad 0,5 mm
Reacties worden ingeladen...