Over dit artikel

CAN-tester

-

CAN-tester
Bij gebruik van de hoogste datasnelheid (1 Mbit/seconde) mag de lengte van de CAN-bus maximaal 40 meter gedragen. Bij een lagere snelheid (50 Kbit/seconde) is de toegestane lengte van de bus echter ongeveer 1 km. Dit betekent in de praktijk dat de bekabeling van een CAN-bus zich kan vertakken over grote afstanden. Bij een industrieel gebouwencomplex is het niet ondenkbaar dat deze bus meerdere verdiepingen of zelfs meerdere gebouwen beslaat. In het geval van een kabelstoring kan het opsporen van de fout een tijdrovende klus worden. Voor de fout is gevonden kun je uren heen en weer lopen tussen de verschillende apparaten die van de bus gebruik maken. Een hulpmiddel als het hier beschreven compacte testapparaat kan dan goed van pas komen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R2 = 3k9
R3 = 120
Halfgeleiders:
D1 = rode high-efficiency-LED, 3 mm
D2 = groene high-efficiency-LED, 3 mm
IC1 = PCA82C250
Diversen:
K1 = 9-polige sub-D-connector, male, voor printmontage
K2 = 9-polige sub-D-connector, female, voor printmontage
JP1 = 2-polige pinheader met jumper
Reacties worden ingeladen...