Ton Giesberts
Over dit artikel

2 x single = 1 x dual

2 x single = 1 x dual
Single-opamps zijn in veel grotere variatie voorhanden dan dual- of quad-uitvoeringen. Niet alleen kan het interessant zijn een dual door twee equivalente singles te vervangen, maar bij vervanging ontstaat ook de mogelijkheid om afhankelijk van de desbetreffende applicatie twee totaal verschillende opamps in te zetten. Een voorbeeld is de DAC met het uitgangsfilter in CD-spelers. Soms wordt hier gebruik gemaakt van dual-opamps, terwijl voor de stroom/spanning-converter een snelle en lineaire versterker nodig is en voor het uitgangsfilter een goede low-noise opamp beter voldoet.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...