Burkhard Kainka
Over dit artikel

Experimenteren met de PC, deel 1

lektronica-experimenten aan de seriële poort

Experimenteren met de PC, deel 1
Iedereen heeft wel eens het idee gehad om iets met de PC te automatiseren of te bewaken. Eigenlijk gaat dat heel gemakkelijk. De eerste tests hoeven helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Vaak is een van de aanwezige PC-poorten daarvoor heel geschikt. In deze cursus zullen we een aantal experimenten met de seriële poort beschrijven, die met behulp van eenvoudige programma's in Visual Basic kunnen worden uitgevoerd.Sommige lezers zullen zich afvragen waarom we nu juist de seriële poort gebruiken. De parallelle printerpoort is toch veel eenvoudiger en heeft bovendien meer aansluitingen. Toch zijn er een aantal goede redenen om in deze basiscursus juist voor de seriële poort te kiezen:-De seriële poort bezit een aantal ingebouwde beveiligingen. Connectors kunnen worden aangesloten of losgenomen terwijl de PC aan staat, zonder schadelijke gevolgen.-Meestal is er nog wel een seriële poort vrij, die voor de experimenten kan worden gebruikt.-De seriële poort kan zelf voldoende stroom leveren voor een groot aantal experimenten, zodat een aparte netvoeding niet nodig is.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...