Over dit artikel

Digitale railrunner, deel 1

Modeltreinen besturen met de computer

Digitale railrunner, deel 1
Deze schakeling is net als het naamsequivalent van de NS bedoeld als low budget lokker voor mensen die hun modelspoortrein digitaal willen besturen. En dat alles onder het motto: veel hoeft het niet te kosten en leuk is het altijd.De (beginnende) modelspoorder heeft waarschijnlijk, zonder dat hij het in de gaten heeft, op zijn (M„rklin) baan al heel wat decoder-uitgeruste locs rondrijden die gewoon met de trafo in gang gezet worden. Decoder-uitvoeringen van locomotieven kosten tegenwoordig nog maar nauwelijks meer dan traditionele. Niet zo vreemd, want elektronica is veel eenvoudiger en goedkoper in massa te produceren dan de traditionele omschakel-relais'. M„rklin heeft die decoders altijd zo gemaakt dat ze ook een AC-operating mode kennen, d.w.z. dat ze het ook doen op de vertrouwde M„rklin-trafo. Omschakelen naar digitaal kan de gebruiker altijd later nog. Omschakelen k n, maar het vraagt w‚l een financieel offer en dat overstijgt al gauw de waarde van het rollend materieel.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...