Over dit artikel

Lego Robotics Invention System, deel 4

deel 4: pratende robots

Lego Robotics Invention System, deel 4
Het Robotics Invention System is bij uitstek geschikt om geavanceerde robots te bouwen. Met de RCX-module kunnen verschillende sensoren worden uitgelezen en kunnen via de drie pulsbreedte-gemoduleerde uitgangen drie motoren of andere actuatoren worden aangestuurd. Soms is het nodig om meer kracht in een model op te nemen dan één RCX-blok in huis heeft. Onder het motto `eendracht maakt macht' blijken de RCX-modulen ook samen aan de slag te kunnen gaan.Na een tijdje met het Robotics Invention System geëxperimenteerd te hebben, zult u merken dat het Lego-systeem krachtig en veelzijdig is. Toch heeft het zijn beperkingen. Heel complexe robots blijken soms meer actieve elementen nodig te hebben dan door een RCX-blok aangestuurd en/of uitgelezen kunnen worden. Maar het systeem is flexibel genoeg om met vereende krachten meer mogelijkheden te ontsluiten. De door Lego ontwikkelde demonstratierobot in de kopfoto van dit artikel is hiervan een duidelijk voorbeeld. Binnen een model werken maar liefst drie RCX-blokken samen om tot de gewenste functionaliteit te komen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...