Luc Lemmens
Over dit artikel

Lego Robotics Invention System, deel 5

een eigen robot

Lego Robotics Invention System, deel 5
In de voorgaande delen van deze mini-cursus is aandacht besteed aan de hardware van het Robotics Invention System van Lego en hoe we deze kunnen aansturen met de bijbehorende software of hogere programmeertalen zoals Visual Basic. Uiteraard wordt het pas echt interessant als we eens gaan kijken naar een echte robot en dat gaan we in dit laatste deel doen.Bouwstenen beschrijven is informatief, of het nu de Legosteentjes zijn of de soft- en hardware waarmee de modellen worden opgebouwd en bestuurd. Maar echt `spelen' is veel leuker. De praktijk leert dat veel mensen dan ook eerst wat maken en daarna pas gaan kijken hoe het werkt en wat er nu eigenlijk in het RCX-blok zit om te zien wat er allemaal nog meer mogelijk is dan in de voorgebakken voorbeelden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...