Luc Lemmens
Over dit artikel

Gameboy prototyping card

Ontwikkelhulp voor Gameboy

Gameboy prototyping card
In voorgaande edities van Elektuur hebben we gezien dat de Gameboy van Nintendo ook te gebruiken is voor andere toepassingen dan alleen spelletjes. De geheugenscoop in oktober en november was daar een prachtig voorbeeld van. In december zijn de ontwikkeltools beschreven die gratis verkrijgbaar zijn op het Internet. Deze maand zullen we op het gebied van hardware de helpende hand bieden.Vorige maand hebben we gezien dat er diverse Gameboy-emulatoren bestaan, die de mogelijkheid bieden software die voor dit systeem geschreven is te testen op een PC. Dat is een prima hulpmiddel bij projecten die alleen uit software bestaan, maar als er ook extra hardware aan de Gameboy gekoppeld moet worden, lopen we meteen tegen twee problemen aan: de connector voor de cartridge is geen industriestandaard en deze zit bovendien diep in het kastje verborgen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Condensatoren:
C1,C2 = 100 n
Halfgeleiders:
IC1 = voetje voor 27C256
IC2 = 74HC138
Diversen:
(K1 = cardedge-connector op print)
K2 = 34-polige boxheader
K3 = 16-polige SIL-header
K4 = 8-polige SIL-header
print: EPS 000151-1
Reacties worden ingeladen...