Over dit artikel

Speed-combi, deel 1

Modulaire snelheidsregelaar voor RC-modelbouw?Deel 1,een overzicht en SpeedControl

Speed-combi, deel 1
Voor snelheidsregelaars is in de RC-modelbouw de belangstelling nog altijd onverminderd groot en we kunnen rustig stellen, dat met "Speed-Combi" nieuwe maatstaven op dit gebied worden gezet. Speed-Combi is een universeel systeem, dat voor alle takken van de RC-modelbouw bruikbaar is, of dat nu elektro-vliegtuigen, -boten of -auto's zijn. Wat minstens zo belangrijk is, is dat vrijwel alles programmeerbaar is dankzij de RS232 interface die koppeling met een PC mogelijk maakt.Speed-Combi is een modulair systeem. Het intelligente hart wordt gevormd door SpeedControl. Deze schakeling, met als basis een microcontroller, bevat geen vermogenstrap. De vermogenstrappen zijn uitgevoerd als aparte units, die worden aangestuurd door SpeedControl. Deze splitsing van functies is eigenlijk heel logisch. Het verwerken van de ontvangen impulsen is immers iets heel anders dan het aandrijven van elektromotoren met tientallen ampŠres.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...