Over dit artikel

Micro-middengolfradio

Mag het ook ietsje minder zijn?

Micro-middengolfradio
Het is misschien niet verkeerd om juist in deze jachtige tijd de high-tech zo nu en dan even te laten voor wat hij is, en eens met een simpel stukje basistechniek te gaan stoeien. Dus even niet denken in termen van sneller, complexer en groter - het zijn immers vaak de kleine dingen die het leven veraangenamen!Door al het high-tech-geweld dat voortdurend op ons afkomt, zou je vergeten dat met een paar losse onderdelen ook nog steeds aardige dingen te maken zijn, Geen revolutionaire zaken natuurlijk, maar dat is voor een rechtgeaard hobby-elektronicus ook niet het enige waar het om begonnen is. Nog afgezien van het educatieve aspect, is en blijft het gewoon leuk om met simpele middelen een goed-werkende schakeling in elkaar te knutselen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 100 k
R2 = 560
R3 = 33 k
P1 = 100 instel
Condensatoren:
C1 = 330 p *
C2,C3 = 100 n
C4,C5 = 220 n
Halfgeleiders:
T1 = BC550
IC1 = MK484 (F-501), Conrad bestelnr. 178535-88
Diversen:
koptelefoon 32 Ohm (of hoger)
print: experimenteerprint ‘elex-1’
*) zie tekst
Reacties worden ingeladen...