Elektor Team
Over dit artikel

Audio/video-switch

Audio/video-switch
Bij deze schakeling gaat het vooral om de print en de mogelijkheden daarmee. De schakeling is de eenvoud zelve en bestaat uit vier cinch-bussen die elk via een eigen relais naar een vijfde gemeenschappelijke (common) bus doorgeschakeld kunnen worden. Die vijfde bus kan naar keuze als in- of als uitgang gebruikt worden. Een groot voordeel van deze `passieve' switch is dat de kanalen onderling galvanisch gescheiden zijn, ook ten opzichte van de voeding van de relais. Is dit niet gewenst, dan kunnen natuurlijk de massa's van alle printen met elkaar doorverbonden worden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R4,R7,R10 = 1 M
R2,R5,R8,R11 = 3k9
R3,R6,R9,R12 = 1k2
Condensatoren:
C1 = 4µ7/63 V radiaal
Halfgeleiders:
D1...D4 = 1N4148
T1...T4 = BC547B
Diversen:
JP1 = draadbrug (zie tekst)
K1...K5 = cinch-bus voor printmontage, bijv. Monacor T-709G
Re1...Re4 = klein relais, 2-polig wissel, bijv. Conrad 505170-24 (12 V/720 W)
Reacties worden ingeladen...