Elektor Team
Over dit artikel

Switchbox voor luidsprekers/versterkers

Switchbox voor luidsprekers/versterkers
Wie wel eens een luistertest met meerdere luidsprekersystemen en versterkers heeft gehouden, weet dat de verschillen vaak uiterst subtiel en lastig te beoordelen zijn. Voor een goede vergelijking is het daarom een absoluut vereiste dat er snel kan worden gewisseld tussen de ene en de andere combinatie. Bijgaande schakeling zal in die gevallen een welkom hulpmiddel vormen. Deze is namelijk speciaal bedoeld om vier versterkers of luidsprekers om te schakelen. Met de elders in dit nummer beschreven `Eenvoudige afstandsbediening' hoeft men daarvoor de luisterpositie zelfs niet eens te verlaten.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R3,R5,R7 = 3k3
R2,R4,R6,R8 = 1k5
R9 = 5k6
Condensatoren:
C1 = 470 µ/40 V radiaal
Halfgeleiders:
B1,B2 = B80C1500 rond
D1...D4 = 1N4148
D5 = high-efficiency-LED
T1...T4 = BC547B
Diversen:
Re1...Re4 = G2R-1-E-24VDC Omron (Conrad)
K1,K2 = 2-polige printkroonsteen, steek 7,5 mm
Tr1 = 2 x 15 V/1VA5, bijv.Hahn type BV EI 302 2028
5 x vlaksteker voor 3 mm schroefmontage
Reacties worden ingeladen...