Over dit artikel

KITT-scanner

KITT-scanner
Als er onder onze inmiddels respectabele hoeveelheid gepubliceerde loop- en knipperlichtvarianten één is geweest die - zestien jaar geleden alweer - een werkelijk fenomenale belangstelling heeft getrokken, dan is het wel de `KITT-scanner'. Incidenteel krijgen we er zelfs nu nog navraag naar. Was dit dan zo'n geweldig ontwerp? Welnee. Het betrof slechts een simpel continu van links naar rechts en vice versa `fietsend' looplichtje, maar het toeval wilde dat de held in een destijds zeer populaire TV-serie rondreed in een auto waar in de gril exact hetzelfde ding was gemonteerd. En natuurlijk wilden alle verstokte fans van deze filmserie ook graag zo'n looplichtje.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R2 = 330
Halfgeleiders:
D1...D5 = high-efficiency-LED
IC1 = Atiny22 (Atmel)
Reacties worden ingeladen...