Elektor Team
Over dit artikel

Van PC naar PC via twee printerkabels

Van PC naar PC via twee printerkabels
Voor een 4-bits directe kabelverbinding tussen twee computers, ook wel Interlink of Laplink genoemd, wordt meestal een speciale kabel toegepast. Door een kleine adapter tussen twee printerkabels op te nemen of een andere adapter tussen computer en een printerkabel, valt een dergelijke verbinding echter ook te maken.De eerste adapter (figuur 1a en 2a) bevat twee 36-polige Centronics-connectors met gekruiste verbindingen en deze is bedoeld om twee printerkabels door te verbinden. Om het geheel compact te houden zijn de connectors verticaal uitgevoerd, maar de haakse uitvoeringen passen ook. De tweede (figuur 1b en 2b) is voorzien van haakse uitvoeringen, omdat deze aan de achterzijde van een PC ingestoken moet kunnen worden. Op beide layouts bevinden zich ook nog extra gekruiste verbindingen voor 8-bits communicatie (bijvoorbeeld via Norton Commander).
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...