Over dit artikel

Seriële I²C-interface

Nieuwe taken voor de COM-poort

Seriële I²C-interface
Als aanvulling op de parallelle I2C-interface uit Elektuur 10/2000 komt hier nu de seriële variant. Dat kan nuttig zijn, want de seriële COM-interfaces zijn tegenwoordig vaak beschikbaar omdat ze niet meer nodig voor het keyboard of de muis.De hardware van een seriële I2C-interface verschilt met die van een parallel aangestuurde interface door de afwijkende signaalniveaus. Het zal daarom geen verbazing wekken dat in de schakeling (figuur 1) een geïntegreerde seriële interface-driver van het type MAX232 (of compatibel) in zijn standaard configuratie wordt gebruikt. Dit IC zorgt voor de juiste signaalniveaus op de seriële poort, zodat de interface ook zonder problemen met portables kan werken. Die hebben vaak moeite met te krappe signaalniveaus.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1...R4 = 10 k
R5 = 1 k
Condensatoren:
C1...C4,C6 = 10 µ/16 V radiaal
C5,C7,C8 = 100 n
Halfgeleiders:
D1 = LED rood, high eff.
IC1 = MAX232
IC2 = 74LS06
IC3 = 7805
Diversen:
K1 = 9-polige haakse sub-D-connector, voor printmontage
K2 = 6-polige haaks mini-DIN-connector, 240º, voor printmontage
PC1,PC2 = printpen
JP1 = 2-polige printheader met jumper
Reacties worden ingeladen...