Elektor Team
Over dit artikel

Miniatuur PCM-afstandsbesturing, deel 1

zenden op 433 MHz en 950 nm

Miniatuur PCM-afstandsbesturing, deel 1
Deze afstandsbesturing zou wel eens de wens van vele modelbouwers kunnen vervullen: een echt kleine proportionele besturing die veelzijdig te gebruiken is zonder dat dure extra's nodig zijn. De gebruiker kan zelf een overdrachtsmedium kiezen: een tweedraadsverbinding, radiografisch of infrarood licht.Deze afstandsbesturing is ook door minder ervaren elektronica-hobbyisten te bouwen, omdat gebruik wordt gemaakt van kant-en-klare, afgeregelde HF-modules en doordat dat de schakelingen zelf zo eenvoudig van opzet zijn. Door de toepassing van microcontrollers in de zender en de ontvanger kunnen de gebruikelijke timers, schuifregisters en klokgeneratoren vervallen, waardoor de kosten laag zijn en de elektronica ook gering van omvang is.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...