Over dit artikel

Dataspion

voor RS232-links

Dataspion
Met behulp van een minimale hoeveelheid hardware en een simpel stukje software is het mogelijk de datastroom tussen twee seriële interfaces af te tappen en op het beeldscherm te bekijken.De naam `dataspion' doet meteen denken aan clandestiene praktijken, maar als regel zal de hier beschreven schakeling daar echt niet voor gebruikt worden. Er kunnen tal van zeer legale redenen zijn om de datastroom te analyseren tussen een PC en een periferiesysteem of een tweede PC. Als onderdeel van foutzoekoperaties bijvoorbeeld, als continue datamonitor, of om uit educatieve overwegingen de opbouw van bepaalde dataprotocollen te onderzoeken.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1...R4 = 15 k
Condensatoren:
C1 = 10 µ/25 V radiaal
C2 = 100 n
Halfgeleiders:
D1...D4 = 1N4148
IC1 = 4011
Diversen:
K1 = 9-polige subD-connector voor printmontage, male
K2,K3 = 9-polige subD-connector voor printmontage, female
JP1, JP2 = jumper
print: bestelnr. EPS 010041-1
Reacties worden ingeladen...