Over dit artikel

Nauwkeurige labvoeding 25 V/2,5 A

Met RS232-interface voor PC-besturing

Nauwkeurige labvoeding 25 V/2,5 A
Bij de basisuitrusting van ons elektronicalab hoort een krachtige regelbare voeding. De hier beschreven voeding bevat een microcontroller die waakt over de ingestelde en de werkelijke waarde van spanning en stroom.Laboratoriumvoedingen zijn er in veel uitvoeringen, van supereenvoudig tot zeer geavanceerd. Aan de ene kant vinden we lineaire, analoog werkende apparaten en aan de andere kant digitale, schakelende voedingen met microcontroller-besturing, die vaak zijn uitgerust met een IEEE-aansluiting. Zulke apparaten maken het ook mogelijk om automatische metingen te doen, waarbij de voeding zijn uitgangsspanning volgens een vooraf ingeprogrammeerd scenario varieert en intussen diverse metingen doet.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...