Over dit artikel

Afstandsbesturing via GSM en SMS, deel 1

voor de Siemens 35-serie

Afstandsbesturing via GSM en SMS, deel 1
GSM's kunnen veel meer dan alleen een simpel bericht versturen. Met behulp van de hier voorgestelde schakeling kunnen ze ook complexe processen besturen en bewaken.Op de Technische Hogeschool Georg Agricola in het Duitse Bochum werd in samenwerking met de firma Engelmann & Schrader een klein SMS-experimenteerboard (afgekort: SMS-exbo) ontworpen, dat aangesloten op een GSM een wereldwijde bewaking en besturing van processen mogelijk maakt.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Extra info / Update
Op de in het blad afgedrukte print-layout voor deze schakeling zit een kortsluiting in de voedingsleiding bij voedingsconnector K8. Aan de bovenkant is een van de twee soldeereilandjes langs de rand (vlakbij IC8) met massa verbonden en dat is niet de bedoeling.
U kunt dit verhelpen door de vier verbindingen van het bewuste eilandje voorzichtig weg te krassen of door het hele eilandje met een 5-mm-boortje te verwijderen. Boor in dat geval wel niet door de hele print heen, het is voldoende als het koper van het eilandje verwijderd is.
Als u de print nog moet etsen, dan is dit probleem natuurlijk eenvoudiger op te lossen door in de print-layout voor het belichten de vier bewuste doorverbindingen weg te krassen.
De print-layout die in de download-sectie op onze website staat, is overigens wel correct. Daar hoeft u niets aan te veranderen.
Reacties worden ingeladen...