Over dit artikel

Nauwkeurige labvoeding 25 V/2,5 A, deel 3

Deel 3. De software

Nauwkeurige labvoeding 25 V/2,5 A, deel 3
Deze labvoeding wordt bestuurd door een microcontroller die in PIC-BASIC is geprogrammeerd. Een programma geschreven in Visual Basic zorgt voor een bedieningspaneel op de monitor van de PC.Het stroomdiagram van het besturingsprogramma is te zien in figuur 1. Eerst worden een aantal variabelen op nul gezet en een paar besturingsaansluitingen ingesteld in het deel initialisatie. De volgende stap, het meten van de werkelijke spannings- en stroomwaarden, zit al in de hoofdlus. Alle verdere programma-onderdelen worden in deze lus achter elkaar afgewerkt. Pas bij het scannen van de ingedrukte toetsen wordt van het rechte pad afgeweken. Het scannen van de toetsen ziet er in het stroomdiagram ingewikkelder uit dan het in werkelijkheid is. Het is nu eenmaal niet veel anders weer te geven. In principe worden de toetsen achter elkaar gescand. Als er een wordt ingedrukt, dan wordt het nummer van die toets opgeslagen. Pas helemaal onderin de lus, bij knop gedrukt, wordt bepaald of er wel op een toets was gedrukt.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...