Burkhard Kainka
Over dit artikel

Basiscursus microcontrollers, deel 1

De assembler TASM

Basiscursus microcontrollers, deel 1
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die altijd al heeft willen weten hoe een microcontroller werkt en hoe je er mee omgaat, maar dat tot op heden niet durfde te vragen. We bespreken de basisprincipes helemaal van begin af aan. Als ontwikkelplatform gebruiken we het Elektuur 89S8252 flash-board uit het afgelopen nummer.Tegenwoordig werken wij allemaal met computers alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Vaak zelfs met behoorlijk krachtige machines. De processor is het hart van een computer, zoals bijvoorbeeld een Pentium-3. Een microcontroller is tegelijkertijd veel minder, maar ook veel meer dan een processor in een typische PC. Minder, omdat er kleinere programma's op draaien, minder geheugen gebruikt wordt en vaak ook omdat hij veel langzamer werkt. Daarentegen is een microcontroller m‚‚r, omdat wat bij een PC over het hele moederbord uitgestrooid is (namelijk geheugen, timers, interfaces en poorten) bij een microprocessor op een en dezelfde chip aanwezig is. De charme van een microcontroller is dat in het uiterste geval met slechts één IC een complex probleem geklaard kan worden. Door louter en alleen te programmeren kan eenieder d t speciale IC fabriceren dat hij nu net nodig had. En dat bij relatief zeer geringe kosten.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...