Over dit artikel

Compact-Flash-Drive

Solid-state-geheugen voor de PC

Compact-Flash-Drive
Compact-Flash-kaarten zijn geheugenmedia die zonder voedingsspanning hun data blijven behouden. Ze worden o.a. toegepast in digitale camera's. Dankzij de in zo'n kaart aanwezige intelligentie kan deze ook gemakkelijk op een PC worden aangesloten, om bijvoorbeeld als `solid-state-drive' gebruikt te worden. Met behulp van de hier beschreven supersimpele adapterkaart kunt u elke Compact-Flash-kaart eenvoudig aan de computer koppelen.De Compact-Flash-kaart is een geheugenkaartje dat oorspronkelijk door de firma Sandisk is ontwikkeld en ongeveer 4 x 4 cm groot is. Door het gebruik van niet-vluchtige geheugencellen blijft de inhoud van het geheugen jarenlang bewaard zonder dat er een aparte voeding aanwezig hoeft te zijn. Vooral in digicams worden dergelijke kaartjes veel toegepast.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 1 k
R2 = 10 k
Condensatoren:
C1,C2 = 100 n
Halfgeleiders:
D1 = LED geel, low current
Diversen:
K1 = 40-polige boxheader
K2 = 50-polige haakse 0,05”-grid pinheader (Farnell bestelnr. 3078127)
JP1 = 2-polige pinheader met jumper
verlengkabeltje voor PC-voeding
Reacties worden ingeladen...