Ton Giesberts
Over dit artikel

Digitale audiobewerker

...niet alleen voor copybits

Digitale audiobewerker
Deze schakeling kan in elke S/PDIF-verbinding tussen twee digitale audioapparaten (CD-speler, DVD-speler, CD-recorder, MD-recorder) worden opgenomen, en biedt niet alleen de mogelijkheid het beruchte copybit te veranderen maar moet eerder gezien worden als een soort universele bewerker van digitale audiosignalen.Anders dan soortgelijke eerder in Elektuur gepubliceerde schakelingen, is dit nieuwe ontwerp dus echt meer dan alleen maar een `copybit-killer'. Natuurlijk ligt bij die toepassing wel het zwaartepunt - zeker sinds we erachter zijn dat het Serial Copy Management System bij DVD's zelfs vaak de toegestane éénmalige digitale kopie onmogelijk maakt. Voor audiofielen die zelf compilaties en bewerkingen willen maken van digitale audiosignalen, blijft dat copybit dus nog altijd een blok aan het been. Maar de hier beschreven schakeling heeft meer te bieden. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om, eventueel via een DSP, de audio-data te bewerken.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...