Luc Lemmens
Over dit artikel

Highspeed controller-board, deel 1

Met verwerkingssnelheden tot 33 MIP's!

Highspeed controller-board, deel 1
De hardware bij dit project biedt op de eerste blik weinig nieuws: een redelijk standaard 8051-board, dat hooguit opvalt door het ontbreken van een voetje voor een EPROM. Ook het flash-programmageheugen in de toegepaste microcontroller is op zich niet vernieuwend. Maar de DS89C420 van Dallas Semiconductor is wel degelijk iets aparts: deze processor is maar liefst 12 maal sneller dan de originele 8051 bij dezelfde kristalfrequentie en hij kan daardoor bij de maximale klokfrequentie van 33 MHz verwerkingssnelheden tot 33 MIP's halen!In december 2001 publiceerden wij een microcontroller-board voor een flash-microcontroller van Atmel. Deze maand is Dallas Semiconductor aan de beurt. Meer van hetzelfde? Ja en nee. Ja: ook dit is een flash-controller, die veel lijkt op de oervader 8051. Nee: door de kern van de processor te vertimmeren, veel sneller te maken en diverse features aan de standaard-8051 toe te voegen, heeft Dallas een 8-bit microcontroller op de markt gezet die de concurrentie met modernere 16-bitters moeiteloos aan kan!
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...