Elektor Team
Over dit artikel

Mains remote control: encoder

Mains remote control: encoder
In feite kan deze applicatie worden beschouwd als een kleine aanpassing van de standaard-toepassing van de HT12E-encoder van Holtek (www.holtek.com). Dit IC is al vaker door ons toegepast en behoeft dus geen nadere uitleg. Het hier beschreven mini-schakelingetje is bedoeld als add-on voor de `mains remote transmitter' (elders in deze uitgave), maar illustreert ook duidelijk hoe de chip in een afwijkende toepassing ingezet kan worden. Normaliter wordt bij de HT12E gebruik gemaakt van de interne oscillator, door het aanbrengen van een weerstand tussen de pennen OSC1 en OSC2. Hier wordt echter in plaats daarvan de draaggolffrequentie van de zender toegepast. Daartoe wordt connector K1 van de zender met K1 van de encoder doorverbonden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 1 k
Condensatoren:
C1,C2 = 100 n
Halfgeleiders:
IC1 = HT12E Holtek
(Farnell)
IC2 = 4066
IC3 = 4040
Diversen:
K1 = 4-polige SIL-header
S1 = 8-polige DIP-switch
S2 = 4-polige DIP-switch
S3 = druktoets 1 x maak
Reacties worden ingeladen...