Elektor Team
Over dit artikel

Geheugenuitbreiding voor Futaba-zenders

Geheugenuitbreiding voor Futaba-zenders
In de modelbouw worden veel zenders gebruikt met ingebouwde microprocessor. Die processor houdt zich onder meer bezig met het uitvoeren van mixerfuncties, nulpuntinstellingen van de servo's, omdraaien van servo's, e.d. Dit brengt twee grote voordelen met zich mee. Enerzijds hoeft men geen dure analoge mixers meer te kopen, omdat deze nu allemaal zijn geïmplementeerd in de software. Anderzijds kan men voor de diverse modellen andere instellingen gebruiken, aangezien men de verschillende instellingen in het permanente geheugen kan opslaan. Veel zenders hebben wat dit betreft echter slechts een beperkte capaciteit. Indien gewenst kan men het geheugen uitbreiden door een geheugenmodule te kopen. Het uitbreiden van het geheugen heeft als voordeel dat men de huidige instellingen via de zender kan kopiëren en met deze kopie kan experimenteren om de instellingen te optimaliseren, zonder dat men de originele data kwijt is.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 3k3
Condensatoren:
C1 = 100 n
Halfgeleiders:
IC1 = 24C16
Diversen:
K1 = 7-pens connector (2 mm raster!), bijv. Farnell 672-348.
Reacties worden ingeladen...