Elektor Team
Over dit artikel

4-bits decimaal display

4-bits decimaal display
Display-driver-IC's zijn in diverse standaard-uitvoeringen te krijgen. Deze schakeling maakt gebruik van een GAL 22V10 om twee 7-segment-displays zonder multiplexing aan te sturen. Een 4-bits binaire code op de ingangen A/B/C/D wordt op het display in een decimaal getal omgezet. Een voorbeeld van een mogelijke toepassing is de elders in deze uitgave beschreven `Audio-limiter voor DVD', maar let dan wel goed op de spanningsniveaus! De aldaar toegepaste multiplexers worden door een 4-bits binaire teller aangestuurd. Met deze schakeling kan dan het gedrag en de instelling van de limiter beter bekeken worden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1...R9 = 820 ?
Condensatoren:
C1 = 100 n keramisch
C2 = 2µ2/63 V radiaal
C3 = 220 µ/25 V radiaal
Halfgeleiders:
D1 = 1N4002
IC1 = GAL22V10D-25LP, bestelnr. EPS 024072-31
IC2 = 78L05
Diversen:
LD1,LD2 = HDN1075
Reacties worden ingeladen...