Over dit artikel

DCF voor het PICee-board

Atoomtijd voor microcontrollers

DCF voor het PICee-board
DCF-modulen zijn goedkoop, klein en geheimzinnig: vrijwel niemand weet iets van het inwendige af en durft het meestal ook niet aan om zo'n `tijdgever' op een microcontroller aan te sluiten.De omgang met losse DCF-modulen is geen eenvoudige zaak. Zo'n module bestaat uit een printje met daarop een speciaal IC (in de vorm van een dice) en een paar discrete componenten (vrijwel altijd SMD's). Het probleem is dat er vrijwel geen documentatie over de schakeling en de mogelijkheden ervan verkrijgbaar is. De hoog-geïntegreerde chips worden uitsluitend voor OEM's geproduceerd. Ontwikkelgereedschappen en data-sheets zijn meestal niet verkrijgbaar. Zelfs de redactie van Elektuur heeft er veel moeite voor moeten doen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R4 = 470
R2,R3 = 10 k
Condensatoren:
C1 = 47 µ/16 V radiaal
C2 = 100 n
Halfgeleiders:
D1 = LED groen
D2 = LED rood
T1 = BC547
Diversen:
K1,K2 = tweepolige printkroonsteen RM5
K3 = 16-polige DIN41612 connector, male, haaks, (Conrad 741604), model B
DCF-module (Conrad 641138)
Reacties worden ingeladen...