Over dit artikel

Aan de slag met USB, deel 1

Wegwijzer voor eigen ontwikkelingen

Aan de slag met USB, deel 1
Het aansluiten van computerhardware via de Universal Serial Bus (USB) heeft veel voordelen, maar is niet altijd even eenvoudig. Wij hebben voor u een gids gemaakt die houvast biedt bij het maken van eigen USB-ontwikkelingen.
Zelf gemaakte hardware voor de PC wordt vaak via de seriële RS232-poort aangesloten. Deze poort is nu, na enkele decennia, uitgebreid gedocumenteerd en gemakkelijk in te zetten. Natuurlijk zijn er ook nadelen: ten eerste kan een apparaat alleen vóór het booten van de PC aangesloten worden en ten tweede kan van de RS232-poort maar weinig (en dan ook nog op een omslachtige manier) energie betrokken worden om de aan te sluiten schakeling mee te voeden.
Deze nadelen kent de USB-poort niet. Toch zijn gebruikers in het algemeen niet of nauwelijks op de hoogte van USB, zelfs de doorgewinterde PC-knutselaar niet. Dit artikel echter zal u in staat stellen om een zelfgemaakt USB-apparaat op de PC aan te sluiten. De clou: bijna alles is op Internet gratis down te loaden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Extra info / Update
Bij sommige lezers is het voorgekomen dat de chip niet reageert, alle ports 'laag' blijven en een nieuw aangesloten USB-apparaat niet wordt herkend. De remedie hiervoor vormen de in figuur 1 aangegeven pull-up-weerstanden R2 en R3. Deze mogen dus niet worden weggelaten!
Reacties worden ingeladen...