Over dit artikel

AVR-microprocessoren programmeren

Eenvoudig met behulp van BASCOM-AVR

AVR-microprocessoren programmeren
Dit artikel laat zien dat het werken met microprocessoren tegenwoordig heel makkelijk is. Dankzij de gebruikte AVR-microprocessor en de welbekende BASIC-programmeertaal is succes verzekerd.
Er zijn diverse AVR-microprocessoren verkrijgbaar. De AT90S2313 is een goedkope 20-pens versie met 2 KB aan code-flash-geheugen. Flash-geheugen is het geheugen waarin het programma wordt opgeslagen. Het grote voordeel is dat dit geheugen wel 1000 keer opnieuw kan worden geprogrammeerd. Een nog groter voordeel is dat u niet in de weer hoeft met speciale programmers en UV-wissers: een simpel kabeltje dat u verbindt met de LPT-poort van uw computer is alles wat u nodig heeft om de micro te programmeren.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Extra info / Update
In het schema op pag. 62 kan voor IC5 beter een ULN2803 worden genomen, omdat de schakelniveaus dan beter zijn dan bij een 2804. Verder moeten de LED's worden omgedraaid en de weerstanden R5...R12 niet aan massa worden gelegd maar aan dezelfde spanning als pen 10. Dit mag +5 V zijn, maar ook een hogere spanning tot 30 V. De 2800-serie heeft namelijk open-collector-uitgangen en kan een last alleen maar naar massa schakelen.
Reacties worden ingeladen...