Over dit artikel

Elektuur Item-Tracer

Zoeksysteem voor alle artikelen van 1985...2002

Op de vernieuwde website van Elektuur is sinds kort een zoeksysteem beschikbaar waarmee artikelen tot 1995 kunnen worden teruggezocht. Een handig extraatje dat door de meeste website-bezoekers ongetwijfeld zeer op prijs zal worden gesteld.
Maar weet u eigenlijk wel dat wij al sinds jaar en dag ook een op floppy leverbaar zoeksysteem hebben, dat maar liefst tot 1985 teruggaat? Juist: De Elektuur Item Tracer. Op het moment dat u dit leest, is de nieuwe, tot en met eind 2002 bijgewerkte versie beschikbaar.
Hoe werkt die Item Tracer? Het is systeem is zo opgezet dat er nauwelijks enige uitleg bij nodig is. Reeds het startmenu (figuur 1) spreekt voor zich. U kunt zoeken op een artikelnaam of een deel daarvan, op het mogelijke jaar (of jaren) van publicatie, op het typenummer van een component die in de schakeling is toegepast, of op de categorie waartoe het artikel behoort (audio/video, microprocessor, voedingen, etc.).
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Extra info / Update
Bij het starten van de Elektuur item-tracer (EIT) kreeg ik regelmatig de foutmelding ‘overflow’. Na enig onderzoek bleek het probleem in mijn versie van ‘Microsoft Data Access Components’ (MDAC) te zitten. Er is een hotfix van Microsoft om het probleem te verhelpen. Zie Q329414 op microsoft.com: support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q329414
Met MDAC versie 2.7 is de overflow-melding weg en werkt EIT normaal.
André Bergsma
Wij geven probleem én oplossing graag door aan de rest van de lezers!
Reacties worden ingeladen...