Harry Baggen
Over dit artikel

yEnc & Co

coderingsmethodes voor attachments

yEnc & Co
Hoewel de meeste Internet-gebruikers alleen maar grafisch mooi vormgegeven sites bezoeken en e-mails versturen/lezen met hun computer, is er toch veel meer mogelijk met dit wereldomvattende communicatiemedium.Zo zijn er bijvoorbeeld de tienduizenden nieuwsgroepen waarin mensen met soortgelijke interesses gegevens uitwisselen. Zodra je daarin duikt, kom je echter een aantal coderingsmethodes tegen die in eerste instantie nogal vreemd klinken, zoals yEnc en uuencode...
Het is nog niet zo lang geleden dan we moesten inbellen op een BBS (Bulletin Board System) om berichten op te halen en versturen, of bestanden te downloaden. Ook in die tijd was het downloaden van programma's, plaatjes en andere bestanden al een favoriete bezigheid van veel gebruikers.
Tegenwoordig is die functie bij het Internet overgenomen door de nieuwsgroepen, waarvan de correcte naam eigenlijk usenet is (User's Network). Het usenet is oorspronkelijk opgezet als deel van het Internet om berichten te verspreiden die voor een grotere groep personen interessant waren. De bedenkers hebben er echter geen rekening mee gehouden dat gebruikers later via dit medium ook binaire bestanden (programma's, plaatjes, muziek) wilden gaan versturen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...