Over dit artikel

C-compilers voor microcontrollers

Gratis programmeersoftware

C-compilers voor microcontrollers
Behalve de in overvloed beschikbare en behoorlijk dure commerciële producten zijn er tegenwoordig ook enkele gratis, maar zeer zeker even competente C-compilers voor microcontrollers verkrijgbaar.
Vaak leidt het gebruik van gratis compilers tot allerlei problemen, omdat deze in de regel een minder gebruiksvriendelijke programmeeromgeving bieden. Ook schrikken ze, ondanks de onovertroffen prijs/kwaliteitverhouding, nogal wat gebruikers af omdat het installeren van deze programma’s niet altijd even makkelijk is. Dit artikel helpt u daarmee hopelijk een beetje op weg. We zullen enkele praktische aanwijzingen geven voor de compiler SDCC voor de MCS-51-serie en AVR-GCC voor de Atmel-AVR-controllers.
Editors
Omdat bij beide compilers programma’s worden geschreven met commandoregels, hebben we allereerst een editor nodig waarin we onze programma’s op een zo comfortabel mogelijke manier kunnen schrijven. Er zijn een aantal zeer goede gratis editors verkrijgbaar, bijvoorbeeld JFE (Jens File Editor) en Proton; beide bieden ongeveer dezelfde functionaliteit.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...