Harry Baggen
Over dit artikel

Printlayouts afdrukken

Handig werken met het klembord

Printlayouts afdrukken
Op de Elektuur-site zijn tegenwoordig vrijwel alle in het blad afgedrukte printlayouts beschikbaar als pdf-bestand. Hiermee kan men eenvoudig zelf een afdruk op folie maken voor het zelf belichten en etsen van een print. Maar het afdrukken op de juiste grootte geeft bij veel lezers wel eens problemen, vandaar dat we in dit artikel een aantal tips geven om printlayouts op ware grootte en op de juiste plaats op papier of folie te printen.
Praktisch alle printlayouts die in Elektuur worden afgedrukt, zijn tegenwoordig ook op onze site beschikbaar in de vorm van pdf-documenten. Op die manier kan men gemakkelijk zelf met een printer de layout op folie afdrukken om er vervolgens een print mee te belichten en etsen.
Sinds enige tijd beelden we in die pdf-bestanden de print altijd normaal en gespiegeld af, zodat hobbyisten zelf kunnen kiezen wat voor hun toepassing het gunstigste is (normaal kan de printzijde het beste aan de kant van de print zitten voor een scherpe afdruk bij de belichting, dus daarvoor moet men een gespiegelde printafbeelding gebruiken). Verder wordt de papiergrootte in het pdf-bestand aangepast aan de printgrootte, zodat printen groter dan A4-formaat niet verdeeld worden over meerdere pagina's.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...